Przemysł cukierniczy

Urządzenia dedykowane

Wytwarzamy urządzenia do produkcji mas cukierniczych typu „Krówka“, „Irys“, „Toffi“. Nasze maszyny są w stanie wytworzyć produkt w zautomatyzowanym procesie od mieszania składników aż po pakowanie.

Upłynniacz do glazury czekoladowej CUA15c

Pojemność całkowita 600 dm3
Pojemność robocza 500 dm3

Upłynniacz do glazury czekoladowej stosowany jest w przemyśle cukierniczym w procesie upłynniania czekoladowego łomu. Urządzenie cechuje łatwa obsługa...

Więcej

Kocioł do gotowania nadzień CKA22e

Pojemność całkowita 220 dm3
Pojemność robocza 150 dm3

Kocioł stosowany jest w przemyśle cukierniczym do gotowania i zagęszczania nadzień cukierniczych oraz roztworów syropowo – cukrowych. Może...

Więcej

Wyparka ciągła do karmelu CWA19e

Pojemność robocza 500 dm3
Długość 2400 mm

Wyparka ciągła do karmelu ma zastosowanie w przemyśle cukierniczym do zagęszczania poprzez gotowanie, również pod próżnią, roztworu cukrowo...

Więcej

Aparat wyparny do mas mlecznych CAA18

Pojemność robocza jednego kotła górnego 50 dm3
Pojemność całkowita jednego kotła górnego 70 dm3

Aparat wyparny jest podstawowym elementem linii technologicznej stosowanej w przemyśle cukierniczym do gotowania i zagęszczania próżniowego mas mlecznych...

Więcej

Wyparka próżniowa CWA23

Pojemność całkowita 800 L
Pojemność robocza 400 L

Wyparka próżniowa ma zastosowanie w przemyśle cukierniczym i służy do zagęszczania pod próżnią, różnych produktów przemysłu cukierniczego np....

Więcej

Walce wyrównujące typ CWA29b

Maksymalne wymiary płata masy 400x500 mm
Maksymalna grubość płata masy 25 mm

Maszyna stosowana jest w przemyśle cukierniczym do wyrównywania grubości płatów masy krówkowej przed krojeniem. Maszyna charakteryzuje się prostą...

Więcej

Stół do schładzania mas typ CSA14n

Powierzchnia robocza 2 m2
Średnia wydajność dla masy mlecznej pomadkowej ~200 kg/h

Stół do schładzania mas stosowany jest w przemyśle cukierniczym do chłodzenia, doprawiania i przerabiania mas karmelarskich mlecznych, bezmlecznych,...

Więcej

Wózek do przewożenia mas typ CWA 12a

Pojemność całkowita 70 L
Długość zbiornika 962 mm

Wózek wykorzystywane jest w przemyśle cukierniczym i służy do przewożenia mas karmelarskich na stoły do chłodzenia po odebraniu...

Więcej

Linie technologiczne

Urządzenia dla przemysłu są wytwarzane jako samodzielne maszyny lub w zestawieniach z innymi tworzą linie technologiczne.

Linia do produkcji pomadek mlecznych typu „Krówka“

np. ZUK100N

Waga pomostowa do odważania surowca przed załadunkiem do zbiornika

CKA33

Klarownica do czasowego przetrzymywania roztworu

CPA59b

Podnośnik do wózka

Agregat chłodniczy

Do schładzania wody w obiegu zamkniętym

CKA31

Krajalnica do cięcia płata masy krówkowej

EW10

Maszyna formująco - tnąco - pakująca do zawijania

Linia do produkcji karmelków twardych

CZA

Zbiornik magazynowy syropu z pompą

-

Stacja rozładunku Big-bagu z cukrem wraz z podajnikiem ślimakowym

CZA122

Zbiornik wagowy

CMA28

Mieszalnik

-

Armatura i rurociągi

-

Automatyka i sterowanie

-

Mieszalnik dodatków

CUA22

Zestaw ugniatający do karmalu

CLA1

Laminarka masy karmelowej

CRA5

Rolowaczka do wstępnego formowania

CWA15c

Wyciągarka batonu

CMA7

Maszyna formująca

-

Tunel chłodzący

-

Maszyna pakująca cukierki