Confetionery industry

Urządzenia dedykowane

Gear pump type CPA58

Pump capacity (nominal) 10000 l/h
Product viscosity range 0,05 ÷ 20,00 Pa*s

The gear pump is intended for use in the food industry for pumping thick liquids such as: chocolate,...

Więcej

Gear pump type CPA57

Pump capacity (nominal) 5000 l/h
Pump capacity (nominal) 0,05 ÷ 20,00 Pa*s

The gear pump is intended for use in the food industry for pumping thick liquids such as: chocolate,...

Więcej

Marshmallow slicer type CKA43a

Maximum dimensions of a portion 350 x 1000 mm
Maximum thickness of the mass 20 mm

The machine is applied in the confectionery industry. It is used to cut marshmallow, jelly or similar consistency...

Więcej

Zbiornik do roztapiania czekolady CZA134

Pojemność całkowita 275 dm3
Pojemność robocza 250 dm3

Zbiornik przeznaczony jest do rozpuszczania czekolady twardej w postaci tabliczek, płatków lub wiórków. Wyposażony w pompę CPA52a przeznaczoną...

Więcej

Upłynniacz do glazury czekoladowej CUA15c

Pojemność całkowita 600 dm3
Pojemność robocza 500 dm3

Upłynniacz do glazury czekoladowej stosowany jest w przemyśle cukierniczym w procesie upłynniania czekoladowego łomu. Urządzenie cechuje łatwa obsługa...

Więcej

Kocioł do gotowania nadzień CKA22e

Pojemność całkowita 220 dm3
Pojemność robocza 150 dm3

Kocioł stosowany jest w przemyśle cukierniczym do gotowania i zagęszczania nadzień cukierniczych oraz roztworów syropowo – cukrowych. Może...

Więcej

Wyparka ciągła do karmelu CWA19e

Pojemność robocza 500 dm3
Długość 2400 mm

Wyparka ciągła do karmelu ma zastosowanie w przemyśle cukierniczym do zagęszczania poprzez gotowanie, również pod próżnią, roztworu cukrowo...

Więcej

Aparat wyparny do mas mlecznych CAA18

Pojemność robocza jednego kotła górnego 50 dm3
Pojemność całkowita jednego kotła górnego 70 dm3

Aparat wyparny jest podstawowym elementem linii technologicznej stosowanej w przemyśle cukierniczym do gotowania i zagęszczania próżniowego mas mlecznych...

Więcej

Wyparka próżniowa CWA23

Pojemność całkowita 800 L
Pojemność robocza 400 L

Wyparka próżniowa ma zastosowanie w przemyśle cukierniczym i służy do zagęszczania pod próżnią, różnych produktów przemysłu cukierniczego np....

Więcej

Linie technologiczne

Urządzenia dla przemysłu są wytwarzane jako samodzielne maszyny lub w zestawieniach z innymi tworzą linie technologiczne.spomasz

Linia do produkcji pomadek mlecznych typu „Krówka“

ZUK100N

Waga pomostowa do odważania surowca przed załadunkiem do zbiornika

CKA33

Klarownica do czasowego przetrzymywania roztworu

CWA12a

Wózek do transportu mas mlecznych na stoły

CPA59b

Podnośnik do wózka

CSA14n

Stół do schładzania mas

Agregat chłodniczy

Do schładzania wody w obiegu zamkniętym

CKA31

Krajalnica do cięcia płata masy krówkowej

EW10

Maszyna formująco - tnąco - pakująca do zawijania

Linia do produkcji karmelków miękkich

CZA122

Zbiornik na ramie z tensometrami

CZA89a

Zbiornik do rozpuszczania żelatyny

CWA23h

Wyparka próżniowa

CZA96f

Zbiornik buforowy

CBA17

Bębęn do schładzania masy

CPA42K

Przeciagarka do karmelu

CLA1

Laminarka masy karmelowej

CRA5

Rolowaczka do wstępnego formowania

CWA15c

Wyciągarka batonu

ELA

Maszyna pakująca