Przemysł cukierniczy

Urządzenia dedykowane

Wytwarzamy urządzenia do produkcji mas cukierniczych typu „Krówka“, „Irys“, „Toffi“. Nasze maszyny są w stanie wytworzyć produkt w zautomatyzowanym procesie od mieszania składników aż po pakowanie.

Zbiornik do roztapiania czekolady CZA134

Pojemność całkowita 275 dm3
Pojemność robocza 250 dm3

Zbiornik przeznaczony jest do rozpuszczania czekolady twardej w postaci tabliczek, płatków lub wiórków. Wyposażony w pompę CPA52a przeznaczoną...

Więcej

Pompa zębata CPA52a

Wydajność pompy (nominalna) 2500 l/h
Zakres lepkości produktu 0,5 ÷ 20,00 Pa*s

Pompa zębata przeznaczona jest do stosowania w przemyśle spożywczym do przetłaczania cieczy gęstych takich jak: czekolada, marmolada, pulpa,...

Więcej

Pompa zębata CPA57

Wydajność pompy (nominalna) 5000 l/h
Wydajność pompy (nominalna) 0,05 ÷ 20,00 Pa*s

Pompa zębata przeznaczona jest do stosowania w przemyśle spożywczym do przetłaczania cieczy gęstych takich jak: czekolada, marmolada, pulpa,...

Więcej

Krajalnica do ptasiego mleczka CKA43a

Maksymalne wymiary podawanej masy 350 x 1000 mm
Maksymalna grubość płata masy 20 mm

Maszyna ma zastosowanie z przemyśle cukierniczym i służy do krojenia masy typu ptasie mleczko, galaretka lub podobnej konsystencji...

Więcej

Pompa zębata CPA58

Wydajność pompy (nominalna) 10000 l/h
Zakres lepkości produktu 0,05 ÷ 20,00 Pa*s

Pompa zębata przeznaczona jest do stosowania w przemyśle spożywczym do przetłaczania cieczy gęstych takich jak: czekolada, marmolada, pulpa,...

Więcej

Zbiornik magazynowy (Vr=24 m3) CZA123

Pojemność całkowita 26,5 m3
Pojemność robocza 24 m3

Zbiornik ma zastosowanie z przemyśle spożywczym i służy do magazynowania płynnych produktów spożywczych (np. czekolady, polew czekoladowych, pulpy,...

Więcej

Zbiornik buforowy (V=350 dm3) CZA121

Pojemność całkowita 400 dm3
Pojemność robocza 350 dm3

Zbiornik ma zastosowanie z przemyśle cukierniczym do przetrzymywania karmelu lub innych zbliżonych produktów. Elementem mieszającym jest mieszadło kotwicowe....

Więcej

Upłynniacz do glazury czekoladowej CUA15c

Pojemność całkowita 600 dm3
Pojemność robocza 500 dm3

Upłynniacz do glazury czekoladowej stosowany jest w przemyśle cukierniczym w procesie upłynniania czekoladowego łomu. Urządzenie cechuje łatwa obsługa...

Więcej

Kocioł do gotowania nadzień CKA22e

Pojemność całkowita 220 dm3
Pojemność robocza 150 dm3

Kocioł stosowany jest w przemyśle cukierniczym do gotowania i zagęszczania nadzień cukierniczych oraz roztworów syropowo – cukrowych. Może...

Więcej

Linie technologiczne

Urządzenia dla przemysłu są wytwarzane jako samodzielne maszyny lub w zestawieniach z innymi tworzą linie technologiczne.

Linia do produkcji pomadek mlecznych typu „Krówka“

np. ZUK100N

Waga pomostowa do odważania surowca przed załadunkiem do zbiornika

CKA33

Klarownica do czasowego przetrzymywania roztworu

CPA59b

Podnośnik do wózka

Agregat chłodniczy

Do schładzania wody w obiegu zamkniętym

CKA31

Krajalnica do cięcia płata masy krówkowej

EW10

Maszyna formująco - tnąco - pakująca do zawijania

Linia do produkcji karmelków twardych

CZA

Zbiornik magazynowy syropu z pompą

-

Stacja rozładunku Big-bagu z cukrem wraz z podajnikiem ślimakowym

CZA122

Zbiornik wagowy

CMA28

Mieszalnik

-

Armatura i rurociągi

-

Automatyka i sterowanie

-

Mieszalnik dodatków

CUA22

Zestaw ugniatający do karmalu

CLA1

Laminarka masy karmelowej

CRA5

Rolowaczka do wstępnego formowania

CWA15c

Wyciągarka batonu

CMA7

Maszyna formująca

-

Tunel chłodzący

-

Maszyna pakująca cukierki