Przemysł owocowo - warzywny

Urządzenia dedykowane

Dla przemysłu owocowo – warzywnego wytwarzamy urządzenia do produkcji dżemów nisko i wysokosłodzonych z owoców świeżych lub pulpy, a także soków pomidorowych, przecierów, koncentratów i innych wyrobów

Pompa zębata CPA52a

Wydajność pompy (nominalna) 2500 l/h
Zakres lepkości produktu 0,5 ÷ 20,00 Pa*s

Pompa zębata przeznaczona jest do stosowania w przemyśle spożywczym do przetłaczania cieczy gęstych takich jak: czekolada, marmolada, pulpa,...

Więcej

Pompa zębata CPA57

Wydajność pompy (nominalna) 5000 l/h
Wydajność pompy (nominalna) 0,05 ÷ 20,00 Pa*s

Pompa zębata przeznaczona jest do stosowania w przemyśle spożywczym do przetłaczania cieczy gęstych takich jak: czekolada, marmolada, pulpa,...

Więcej

Pompa zębata CPA58

Wydajność pompy (nominalna) 10000 l/h
Zakres lepkości produktu 0,05 ÷ 20,00 Pa*s

Pompa zębata przeznaczona jest do stosowania w przemyśle spożywczym do przetłaczania cieczy gęstych takich jak: czekolada, marmolada, pulpa,...

Więcej

Zbiornik magazynowy (Vr=24 m3) CZA123

Pojemność całkowita 26,5 m3
Pojemność robocza 24 m3

Zbiornik ma zastosowanie z przemyśle spożywczym i służy do magazynowania płynnych produktów spożywczych (np. czekolady, polew czekoladowych, pulpy,...

Więcej

Aparat próżniowy WAA35a

Pojemność całkowita 4410 L
Pojemność robocza 2500 L

Wyparka ma zastosowanie w przemyśle owocowo – warzywnym i przeznaczona jest do produkcji dżemu, marmolady oraz przerobu pomidorów...

Więcej

Aparat próżniowy WAA50M

Pojemność użytkowa części roboczej 200 L
Pojemność całkowita części roboczej 780 L

Uniwersalny aparat próżniowy z funkcją odzysku aromatu to innowacyjne rozwiązanie w zakresie gotowania i zagęszczania produktów spożywczych. Wyposażony...

Więcej

Aparat próżniowy typ WAA38

Pojemność całkowita części wyparnej 1700 L
Pojemność użytkowa części wyparnej 850 L

Aparat próżniowy przeznaczony jest do produkcji marmolady, dżemów, powideł oraz zagęszczania pulpy pomidorowej. Aparat jest w pełni zautomatyzowany...

Więcej

Wyparka do dżemu typ WWA24

Pojemność całkowita części roboczej (próżniowej) 1235 L
Pojemność użytkowa części roboczej (próżniowej) 600 L

Wyparka do dżemu przeznaczona jest do produkcji dżemu z owoców świeżych, mrożonych lub pulp przez gotowanie z dodatkiem...

Więcej

Wyparka do dżemu typ WWA20

Pojemność całkowita części roboczej (próżniowej) 680 L
Pojemność użytkowa części roboczej (próżniowej) 300 L

Wyparka próżniowa do dżemu ma zastosowanie w przemyśle owocowo-warzywnym do gotowania i zagęszczania dżemu. Wyparkę cechuje prostota obsługi...

Więcej

Wyparka próżniowa WWA9

Pojemność całkowita 210 L
Pojemność robocza 100 L

Wyparka ma zastosowanie w przemyśle owocowo – warzywnym i przeznaczona jest do produkcji dżemu, marmolady oraz przerobu pomidorów...

Więcej

Linie technologiczne

Urządzenia dla przemysłu są wytwarzane jako samodzielne maszyny lub w zestawieniach z innymi tworzą linie technologiczne.

Linia do produkcji dżemu i marmolady

Zbiornik do przygotowania pektyny

Zbiornik do przygotowania kwasku cytrynowego

Zbiornik magazynowy

Podest obsługowy

Pompa

Armatura i rurociągi

Dozownica

Zakręcarka słoi

Pasteryzator tunelowy

Myjko-suszarka

Etykieciarka

Automatyczna linia pakująca w folię termokurczliwą

Transportery

Owijarka palet

Linia do produkcji pulpy owocowej

-

Wywrotnica skrzyniopalet

-

Myjka wodno - powietrzna

-

Myjka szczotkowa (opcja dla truskawek)

-

Przenośnik inspekcyjny z kurtyną powietrzną

-

Przenośnik elewator

-

Wialnia (opcja)

-

Drylownica (opcja dla owoców z pestkami)

-

Rozdrabniacz

-

Pompa

-

Rozparzacz

-

Przecieraczka pozioma

-

Zbiornik pośredni

-

Pompa

-

Zbiornik magazynowy pulpy

-

Podest obsługowy

-

Armatura i rurociągi

-

Automatyka i sterowanie